KB18 DEVELOPMENT SDN. BHD. Pemaju Hartanah, Pemaju perumahan, Kontraktor Am Kelantan Tel : 09-7473818

KB 18 Development

Search More

Our Blog

Adakah Anda Benar-Benar Memahami Apa Itu Pelaburan Hartanah Sebenarnya?

Posted on July 21, 2013 by Mohd Nasroon Ab. Aziz in Tips

House KeyFrom: Saufi Karim, Pelabur Hartanah Tanpa Modal Nombor #1 Malaysia

Mari kita ‘back to basic’ atau dalam kata lain, kita kuatkan dulu ‘fundamental’, pengetahuan asas mengenai pelaburan hartanah ini.

Penting untuk anda benar-benar kuasai asas dan fahami apa itu sebenarnya pelaburan hartanah ini sebelum pergi lebih jauh.

Pelaburan hartanah ialah suatu pelaburan di mana anda membeli rumah atau premis perniagaan yang belum siap atau sudah siap pada harga yang lebih rendah.

Keuntungan yang bakal anda perolehi daripada pelaburan hartanah ini ada 2 iaitu:-

1.    Samada melalui peningkatan nilai modal (Capital Gain) dengan cara anda menjual semula hartanah tersebut pada harga jauh lebih tinggi daripada harga belian anda di masa hadapan.

2.    Ataupun cara kedua ialah anda mengutip duit sewa setiap bulan daripada hartanah tersebut. Inilah mereka biasa panggil sebagai Residual Income atau Passive Income.

Mesti sekarang anda akan bertanya saya pula, bagus sangat ke pelaburan hartanah ni? Besar ke potensinya?

Ya, memang amat-amat BESAR potensi pelaburan hartanah ini. Pulangannya boleh menjangkau minimum 30% setahun. Mana ada pelaburan di Malaysia ini yang pulangannya sebegitu dalam masa setahun!

Tak percaya? Sini saya kongsikan bersama anda buktinya yang baru-baru ini keluar di akhbar Berita Harian …

 

Keratan akhbar Berita Harian terbaru yang menjangkakan kenaikan pulangan 30% setahun bagi pelaburan hartanah di kawasan Lembah Klang. KLIK SINI untuk sumber rujukan.

Anda pasti sudah mula nampak akan potensi besar Pelaburan Hartanah ini. Ni bukan saya saje-saje yang cakap, tapi mengikut analisis daripada pakar sendiri iaitu pihak institusi perbankan dan pelaburan tersebut.

Ok, mungkin sekarang anda sudah mula sedar akan potensi pelaburan hartanah ni. Tapi mungkin masih ada yang bertanya saya, best sangat ke pelaburan hartanah ni?

Mari saya kongsikan pula bersama anda antara kelebihan-kelebihan pelaburan hartanah ini yang tidak terdapat pada mana-mana jenis pelaburan lain yang ada di Malaysia ini …

 

 


0 comments

Leave A Comment